Просмотр полной версии : рентген головы, очень вредно?
хирург назначила мне рентген головы, все вокруг отговаривают, у меня на голове шишка, твердая, костная структура , не болит, хотела узнать не навредит ли она мне. в любом случае, как мне кажется, это неоперабельно, не будут же мне от черепа кусок отпиливать. может вообще забить?
еще хирург нашла диастаз, сказала, что раз грыжи нет, можно не зашивать. и копчик у меня изогнулся, после 2 беременностей тяжелыми детьми и похудения, не могу сидеть на твердом полу. тут тоже предложили рентген, причем его через живот делают и потом если что, можно отпилить кончик.
лучше бы не ходила
Пилюлька
15.02.2014, 00:29
Если тебя гнетет шишка на голове, беспокоят головные боли и тд, то информативней сделать КТ головного мозга. Там сразу будет видно эта шишка снаружи головы или в полости черепа то же, а так же есть ли воздействие на головной мозг.
Если тебя гнетет шишка на голове, беспокоят головные боли и тд, то информативней сделать КТ головного мозга. Там сразу будет видно эта шишка снаружи головы или в полости черепа то же, а так же есть ли воздействие на головной мозг.
ничем не беспокоит , не болит. а можно расшифровку кт?
а можно расшифровку кт?
Это компьютерная томография. Тот же рентген, но более современный. Аппарат на МРТ похож. Труба, в которой рентген по кругу вокруг тебя крутится.
Ты в обычную ПК ходила? А не уточнила, может ли разрешить этот вопрос МРТ (за свой счет, конечно). Не люблю я рентгены. А сразу 2 тебе и не должны разрешить делать.
Пилюлька
15.02.2014, 00:35
Компьютерная томография.
Шуршунчик
15.02.2014, 00:46
Моей маме сегодня такую шишку вырезали. Я бы проверилась от греха.
Себе спокойно бы сделала . Да собственно и детям тоже, если надо. Лучше проверся по полной, у тебя двое детей,ты им нужна здоровой
Моей маме сегодня такую шишку вырезали. Я бы проверилась от греха.
костную? мне хирург сказала, что если вырезать то молотком и долотом по черепу будут долбить, брррррр
Это компьютерная томография. Тот же рентген, но более современный. Аппарат на МРТ похож. Труба, в которой рентген по кругу вокруг тебя крутится.
Ты в обычную ПК ходила? А не уточнила, может ли разрешить этот вопрос МРТ (за свой счет, конечно). Не люблю я рентгены. А сразу 2 тебе и не должны разрешить делать.
мрт сказали не покажет. потому как кость. сразу 2 и не буду делать. да и второй вообще пока не готова делать. ну подумаешь, хвостик, надо жопу наращивать =)
Randyhot
26.03.2026, 04:28
Український сегмент мережі Інтернет презентує свіжий тематичний проєкт — навігатор по сайтам (https://lscatin.icu/), покликаний об'єднати найрізноманітніші веб-ресурси країни.
Зазначений ресурс збирає адреси веб-сторінок, що розкривають найрізноманітнішу тематику. У переліку представлені сайти загальнодержавного значення, так і ті, що концентруються на висвітленні подій певних областей.
Головне завдання проєкту — запропонувати простий стартовий майданчик для інтернет-аудиторії, які полюють на актуальні місцеві медіа на будь-яку вподобану тематику: як-от оперативні новини чи політичне життя до історичних розвідок, молодіжних питань, культури побуту, правозахисної тематики та експертних думок.
Каталог націлений на пересічних громадян та відкритий до співпраці з засобами масової інформації, працівниками пера та бізнес-партнерами, які бажають заявити про себе в інформаційному просторі України
Darrylspike
26.03.2026, 21:44
Вирішив подивитися на сайт Gelios — подивитися, що за портал із цікавим ім'ям. Адреса проста: https://gelios.ua/. І відразу побачив, що це не ще один пересічний сайт, а справжня скарбниця відповідей на цілком конкретні, іноді неочікувані, але актуальні для багатьох теми.
Сайт повністю присвячений темі "Чому?" — і це його головна родзинка. Тут є публікації про все, що ми бачимо довкола: від фізіології людини до способу життя тварин і навіть побутової техніки. Зокрема, побачив статті про те, чому соски реагують на дотик, чому відмовляються брати старі долари в обмінниках, чому з'являється дискомфорт унизу, чому змінюється колір очей, чому виникає біль у потилиці, чому мігрують тварини та навіть чому не можу підключити навушники.
Найбільше запам'ятався матеріал про те, чому мутніють білки очей — дуже корисна інформація, про що варто пам'ятати. Також запам'яталася стаття про вміст заліза в їжі: запам'ятав, що найбільше заліза у печінці. Цікава тема — чутливість сосків: подібне рідко описують, а питання актуальне для багатьох.
Формат сайту простий і зручний: кожна стаття відповідає на одне чітко сформульоване питання. Без зайвих слів, тільки суть, причини та варіанти вирішення. І діапазон тем вражає — від здоров'я та медицини до спорту, техніки та біології.
Корисний ресурс, який тепер триматиму в закладках. Тому що щодня з'являються ситуації, на які хочеться отримати швидку та зрозумілу відповідь.
AnonyDourl
06.04.2026, 10:22
Шукала довго, де взяти постільну білизну, махрові рушники, пледи (https://hometextiles.com.ua/), аби тканина тішила, шви акуратні, а ціна розумна. Оглянула купу сайтів, але знайшла один слушний варіант. Тут є все — від класичної бязі до елітного турецького текстилю, є й кухонне приладдя, і речі для ванної. На сайті hometextiles.com.ua доставка по Україні швидка, повернення без проблем, плюс часто трапляються хороші знижки за промокодами.
Textilneult
06.04.2026, 14:50
Підбирав свіжий набір постільної білизни і натрапив на саме цей сайт (https://kupiti-postil.com.ua/). Взяв собі комплект із сатину – досі все чудово. Хочу розповісти, що пропонують.
Що пропонують:
- Бязь, сатиновий матеріал, гіпоалергенний перкаль, лляна тканина, поплінова тканина, ранфорс
- Комплекти на 1 спальне місце, на 2 спальних місця, євро та комплекти з двома підковдрами
- Простірадла з резинкою
- Подушки 5070 і 7070
Позитивні моменти:
- Є комплекти на будь-який бюджет (від 800 до 4000+ грн)
- Вказують щільність тканини (для бязі 110–145 г/м, для сатину 120–170 г/м)
- Пишуть про сертифікацію OEKO-TEX – для алергіків важливо
- Продаються сімейні комплекти з двома підковдрами – зручно для пар
Ось основні категорії:
- Бюджетний варіант – бязь чи ранфорс (вистачає на 5–7 років)
- Преміум – сатин або перкаль (вистачає до 10 років)
- Для літа – льон (охолоджує, але мнеться)
- Спільний сон – набори з двома ковдрами
Там радять: попередньо заміряйте спальне приладдя до оформлення замовлення, оскільки розміри в різних виробників відрізняються на 5–10 см.
Я замовив сатиновий комплект – приємна текстура, не електризується. Родина в захваті. Рекомендую придивитися, якщо потрібна якісна постіль.
Поділіться своїм досвідом Порадьте, що ще подивитись
BilizCal
08.04.2026, 14:23
Всім привіт! Вирішив от розповісти про знахідкою, може комусь буде корисно. Останнім часом прямо біда відчув, що прокидаюсь розбитий, всю ніч кручусь, а вранці відчуваю себе, наче й не спав. Думав на роботу, на погоду, а дружина каже: "Треба поміняти білизну на людську, а не оте страхіття з розпродажу". І отут я пішов в мережу.
По правді, був впевнений, що вибір постільної білизни (https://postilnabilyzna.com/) - це тільки "гарний малюнок чи ні". Виявилось, ціла історія. Тут тобі бязь, і ранфорс, сатин... Я в цих словах плавав, поки не зайшов на сайт postilnabilyzna.com.
Друзі, це просто криниця знань! Я завис майже годину. Там прямо як в енциклопедії: по поличках описані усі типи тканин, від дешевої бязі до дорогого сатину та льону. Навіть є таблиця з порівнянням щільності та того ж, скільки там прань витримує матеріал. Дуже допомогло мені зрозуміти, чому якийсь набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.
Що я для себе відкрив для себе дізнався:
- Виявляється, наші та європейські розміри сітки суттєво відрізняються, і перш ніж купувати варто озброїтися сантиметром заміряти ковдру, а не тупо довіряти ярлику «двоспальний».
- Хто б міг подумати, що тепла фланель в спеку — це капець, а сатин реально охолоджує, бо в нього плетіння ниток особливе.
- Там є поради, як доглядати, щоб колір не зліз через місяць. Актуально для тих, у кого пралка працює без відпочинку.
У підсумку вирішив взяти спочатку один сатиновий комплект від українського бренду (підтримали так би мовити українське). Поки політ нормальний — сплю як немовлята, тканина дуже приємна на дотик, не збивається й не іскрить.
Тому, якщо ви, як і я, до цього моменту вважали, що підковдра — це не те, в яку варто вникати, щиро раджу зазирнути статейку на цьому ресурсі. Це дійсно зберігає і час, і гроші на підбір та рятує від придбання якоїсь фігні. Всім гарного сну!!
Brendfut
10.04.2026, 14:29
Хочете знайти якісні інформаційні ресурси України? Завітайте на hiobzor.space (https://hiobzor.space/) – на цьому сайті розміщений свіжий перевірений список українських медіа. Неупередженість, швидкість та різноплановість думок – основні вимоги до включення в каталог. На ресурсі представлені як обласні інформаційні портали, так і загальноукраїнські агентства що пропонують журналістські розслідування, аналітику та ексклюзиви. Обирайте своє джерело новин разом з hiobzor.space!
OglydJoumn
13.04.2026, 12:22
Натрапила на корисний ресурс для всіх, хто слідкує за українськими ЗМІ. На ресурсі oglyadoviy.space (https://oglyadoviy.space/) знаходиться невеликий довідник верифікованих медіа під назвою «Медіа Гід».
Ресурс не публікує свої матеріали, а слугує незалежного навігатора. Стартова сторінка включає лаконічні описи кількох українських медіа з активними посиланнями на них. Актуально на березень 2026-го в каталозі представлені:
- Калуш Сіті – новини Прикарпаття (Івано-Франківщина та Калуш): події громади, самоврядування, комунальні питання, інтерв'ю.
- НГУ Аналітика – незалежне інформаційне агентство з акцентом на політику, економіку й розслідування.
- IZUM – медіа про людину та культуру: надихаючі історії, соціальні проєкти, культурні події.
- Геліос – технологічний погляд: еко-новини, енергоефективність, бізнес-приклади, інноваційні рішення.
Укладач представляє «Медіа_гід» як каталог новинних медіа зі простим доступом до джерел з України. У верхній частині сторінки підкреслено, що кожне джерело верифіковане. За оформленням – лаконічно, сучасно, без зайвого.
Якщо ви підшукуєте незалежні медіа України без політичного тиску, цей ресурс дозволить легко знайти кілька якісних варіантів. Підійде тим, хто збирає персональну колекцію надійних медіа.
Mediagerge
13.04.2026, 17:03
Знайшов стислий каталог для тих, хто любить простий доступ до верифікованих вітчизняних джерел. На сайті zboalpor.space (https://zboalpor.space/) знаходиться каталог під назвою «~/news-catalog/ukraine-media».
Стартова сторінка зроблена в стилі мінімалізм, стилізована під командний рядок — без зайвих банерів і води. Тут знаходиться п'ять джерел з короткими вказівниками розділів:
- ngu.com.ua – аналітичний ресурс
- izum.ua – гуманітарний контент
- gelios.ua – техно та енергія
- visnyk-nanu.org.ua – академічний контент
- pravdatut.ua – факти та розслідування
Кожна адреса — активне посилання, досить клацнути, щоб відкрити джерело. Автор вказує, що всі інформаційні ресурси перевірені, свіжі, незалежні та оперативні. Дата оновлення — 2026, усі сайти активні.
Для тих, кому потрібен оперативний доступ до добірки хороших українських ЗМІ без довгого пошуку, тут ви знайдете все швидко. Буде корисним усім, хто цінує лаконічний дизайн і прагне мати коротку добірку якісних сайтів.